Tím naberá na sile! Prichádza ruský hokejista Vlad Buyanov

Ako sme avizovali ešte pred začiatkom letnej prípravy, snažíme sa do blížiacej sezóny vybudovať káder, ktorý bude ešte kvalitnejší, ako vlani. Naše rady budú dopĺňať mladí hráči univerzitného tímu UMB Banská Bystrica, ale neustále hľadáme ďalšie posily, ktoré zapadnú do konceptu mužstva a adekvátne nahradia hráčov, ktorí odišli.

V uplynulých týždňoch rozšíril našu indiánsku rodinu ďalší kvalitný mladý hráč, s prvoligovými skúsenosťami. Bude historicky prvým legionárom v novodobej histórii žiarskeho hokeja, ktorý oblečie náš dres. K tímu sa pripojil 23-ročný ruský hokejista Vladislav Buyanov.

Vlad, ako šikovného korčuliara volajú, je odchovancom Dynama Moskva. Po pôsobení v Rusku odcestoval do zámoria, kde obliekal dres Utahu a odohral v zámorí 79 zápasov. Po krátkej zámorskej anabáze priletel na Slovensko, aby posilnil tím prvoligovej Trnavy. Po sezóne sa presťahoval do Levíc, kde pomohol levom vybojovať postup do prvej ligy a strávil tam celú uplynulú sezónu.

Lukáš Opáth: „Pôvodne sme nepočítali s legionármi v našom tíme, ale naskytla sa takáto príležitosť a čo je dôložité, presvedčil nás aj ľudsky. Vlad je skromný chlapec, ktorý prišiel s tým, že chce hrať hokej, nezáleží na tom, aké budú jeho úlohy a to sa cení“.

Vlad je veľmi pohyblivý, dravý hráč, ktorý sa nebojí tvrdých súbojov, s dobrým prehľadom v hre.

Lukáš Opáth: „Veľmi dobrý technický hráč, ktorý sa nebojí zraziť! Je to typický ruský hokejista, ktorý ide do puku hlava nehlava a nepozerá na to, či je pred ním mantinel, alebo protihráč. Veľmi sa nám na ňom páčilo, že je univerzálny hráč a nerozlišuje, či bude hrať v útoku, či v obrane, jednoducho chce hrať hokej. Vnímam ho ako prvoligového hráča, ktorý by mal svoje kvality ukázať na ľade.“

Aké sú prvé dojmy sympatického ruského legionára v Žiari nad Hronom?

„Pocity sú veľmi dobré, krásny štadión, výborný ľad, dobrý tím, všetko sa mi tu páči.“

Prichádza ako zahraničná posila a všetci fanúšikovia, vrátane vedenia klubu budú očakávať jeho výkony, čo je určite veľká zodpovednosť.

„Už nemám 15 rokov, takže myslím, že ten tlak zvládnem a urobím všetko preto, aby som divákov presvedčil, ukázal im, že si miesto v tíme zaslúžim a urobím pre indiánov všetko!“

Privítajme teda nového žiarčana Vlada, nech sa v Žiari cíti naozaj ako doma a tešíme sa na jeho výkony na ľade!

Please follow and like us:
fb-share-icon